KPSS’yi kazanan öğretmen Akademi eğitimi boyunca maaş alacak mı?

KPSS’yi kazanan öğretmen Akademi eğitimi boyunca maaş alacak mı?

Milli Eğitim Akademisinde öğretmenleri neler bekliyor? 2024 yılı itibariyle sınavda başarılı olup mülakatı kazanan öğretmen adayları göreve başlamadan önce alacakları eğitim boyunca maaş alacak mı? İşte merak edilenler

Öğretmen olma süreci değişiyor. KPSS sınavını kazanıp mülakatta başarı gösterenler 550 saatlik akademi eğitiminden geçecek. Bu eğitimde başarılı olan öğretmenler sözleşmeli olarak atanabilecek. Ardından görevde 3 yılını dolduran öğretmen adayları kadroya alınacak.

Bakan Tekin bu sürecin Avrupa standartlarına uygun olduğunu söyleyerek “adayın formasyonuna göre eğitim takvimi şekillenecek” dedi. Yeni uygulamanın başlatılacağı söylendiği andan itibaren en çok merak edilen 550 saatlik eğitim boyunca öğretmenlere ödeme yapılıp yapılmayacağıydı?

Öğretmen Eğitim Sırasında Ödeme Alacak mı?

Teorik ve uygulamalı derslerden oluşacak Milli Eğitim Akademisi eğitimi boyunca adaylar devlet memuru olarak kabul edilmeyecek. Bakan Tekin yaptığı bu açıklamanın ardından “550 saatlik eğitime girecek öğretmen adaylarının emeklerinin göz ardı edilmeyeceğini söyleyerek” şu sözleri ekledi:

“Ancak emeklerinin karşılığı olacak şekilde bir ödeme yapılacak.”

Milli Eğitim Akademisine öğretmenler KPSS puanı ile alınacak. Akademide başarı gösterenler sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. 3 yıl çalıştıktan sonra ancak kadroya geçecek. Bu uygulama Bakanlık tarafından belirlenen okullarda sağlanacak. Branş fark etmeden her öğretmen adayına öğretmenlik meslek bilgisi, spor, özel alan eğitimi, sanat, kültürel beceriler, kültür ve manevi değerler alanlarında eğitim sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum